NL FR

DC-Online back-up ,
& disaster recovery

Het nut en de voordelen van een online back-up werden reeds uitvoerig besproken op het e-notariaat en in de vakpers. Zo is er geen dagelijkse menselijke tussenkomst meer vereist en kunnen de gegevens, zowel in geval van beschadiging van de server (brand, diefstal, …) als in geval van beschadiging van specifieke gegevens (document gewist, virus, corrupt bestand, …) gerecupereerd worden.

Waarom opteert u best voor de online back-up oplossing van Data Consult?

 • Data Consult is reeds 25 jaar een betrouwbare partner voor notariskantoren over heel België.
 • Er wordt een back-up gemaakt van uw volledige server. Het voordeel is dat we bij een beschadiging van de server deze volledig kunnen reconstrueren op een ander toestel (inclusief alle gegevens, gebruikersinstellingen, e-mails, …). Dit betekent ook dat u niet hoeft te kiezen welke mappen op de back-up moeten geplaatst worden. Wij gaan er van uit dat al uw gegevens belangrijk zijn en niet slechts een deel. Onze prijzen zijn dan ook niet afhankelijk van het aantal megabytes of gygabites, maar van het aantal werkposten van het kantoor.
 • Geen hoge instapkosten en geen jarenlange contractuele verplichtingen. Bij aanvang van het contract betaalt u enkel de technieker die bij u langskomt om de installatie te doen, dus geen aankoop van dure licenties of materiaal. Na een minimale contractsduur van 6 maanden is het contract maandelijks opzegbaar.

Wij bieden u een dubbele back-up:

 • Overdag wordt er om de 15 minuten een lokale back-up van alle wijzigingen gemaakt op een externe schijf bij u op kantoor. Deze back-ups blijven gedurende 10 dagen bij u op kantoor bewaard.
 • Een dagelijkse online back-up naar de gebouwen van Data Consult in Nossegem. Wij bewaren deze versleutelde gegevens voor u, elke dag, gedurende 100 dagen.

Uw vertrouwelijke gegevens worden aldus nooit op een exotische bestemming bewaard, maar enkel in uw kantoor en in de gebouwen van Data Consult. Uiteraard worden uw gegevens versleuteld en dus onleesbaar over internet verstuurd.

 • Onze online back-up omvat tevens een volledige “Disaster recovery”. Wij gaan u dus niet enkel uw gegevens terugbezorgen (waartoe veel andere back-up systemen zich beperken), maar u volledig bijstaan in geval van een crash, zodat u ook effectief snel en efficiënt terug aan het werk kan met uw gerecupereerde gegevens.
 • In geval van een crash van uw server is de tijdelijke installatie van de lokale back-up op een andere PC van uw netwerk inbegrepen. Indien uw volledige server en de lokale back-up beschadigd zijn, is tevens het installeren en gebruiken van een vervangserver van Data Consult inbegrepen (max. 2 maanden).
 • Indien uw volledige kantoor zou verwoest worden (brand, overstroming, …), dan kan u tevens op Data Consult rekenen om u ook praktisch verder te helpen met een noodnetwerk. Naar keuze (max. 2 maanden):
  o Te Nossegem: vervangserver met uw gegevens + 8 PC’s.
  o Op een Belgische locatie naar keuze: vervangserver met uw gegevens + 3 PC’s

Neem contact op voor meer info

Neem vandaag nog contact met ons op indien u nog verdere vragen hebt omtrent DC-Online back-up & disaster recovery. Dit kan via telefoon (02/756.07.70) via het contactformulier.

DC-Online back-up

Verder geïnteresseerd?

Wenst u verdere informatie omtrent DC online backup of wenst u onze software te bestellen, bel ons op 02/756.07.70 of neem contact met ons op. Neem contact met ons op